A főételünkhöz előbb el kell készítenünk a szejtánszeletet, amit most nem hús formában kell elképzelnünk, hanem rúdban, mint egy felvágottat.
Előre bocsájtom, hogy ez a recept nagyon tömör szejtánrudat eredményez, amit elsősorban továbbfőzésre szoktam használni. Például szeretem lecsóba tenni, ahol tovább fő, de kiváló hamburgerbe, és panírozva is főzelékek mellé.
További sütés vagy főzés során kicsit lazul, és szerintem pont így lesz kellemes az állaga.
Hozzávalók a rúdhoz:
- 1 bögre szejtánpor;
- 1 bögre hüvelyes liszt;
- 1 bögre viz;
- 1tk szárított fokhagyma;
- 2 tk szárított vöröshagyma;
- 1 bögre zöldborsó;
- 1/2 bögre sárgarépa;
- só, bors, pirospaprika.

És akkor rátérhetünk a főételünkre.
Hozzávalók:
- kuszkusz;
- 1/2 rúd szejtánszelet;
- 1 nagy fej lilahagyma;
- 1 közepes cukkini;
- 5 levél red giant (vagy spenót);
- só, bors, kókuszzsír.
A szejtánrudat félcentis szeletekre, majd azokat ugyanolyan széles csíkokra vágom. A hagymát félbe, majd szeletekre, a cukkinit pucolás után félbe, és szintén szeletekbe, a red giantot pedig csíkokra metéltem.

Egy evőkanál kókuszzsíron megfuttatom a hagymát, rádobom a szejtányszeleteket és a cukkinit. Sózom és borsozom, majd néhány perc után beledobom a red giant csíkokat, majd nagyjából 3-4 perc után leveszem a tűzről. A főzés nagyjából olyan 15-20 percet vett igénybe, tehát gyors étel ez is, már ha kész van a szejtánrudunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése