
Hozzávalók:
- 1 cs natúr tofu;
- 1 cs füstölt tofu;
- 1-1,1/2 tk só;
- 2 ek gm inaktív sörélesztőpehely;
- 1 tk fokhagyma granulátum;
- 1/2 citrom;
- 1 tk borecet;
- 1 tk olívaolaj - opcionális.

A pihentetés után szilikonos sütőlapra teszem, egymástól egyforma távolságra, majd előmelegített sütőben 180-200 fokon addig pirítom, amíg minden oldala kellően meg nem pirul.
Nos, ahogy ígértem, leírom a kedvenc változataimat, és bár az a alap mindig ugyanaz, de ha nem szereted mondjuk a fokhagymát, hát hagyd ki belőle nyugodtan.
1. Ha valamilyen ázsiai ihletésű ételhez készül, akkor előszeretettem adok hozzá 1-2 evőkanál tamarit, olyan 2 cm gyömbért reszelve, és nagyjából 2 teáskanál agave szirupot.
2. A barbecue ízesítéshez plusz 1-2 evőkanál paradicsompüré, esetleg ketchup, ennek függvényben változó arányú kókuszcukor, chili, bors, vörös hagyma és füstölt paprika.

Ennyi az egész, aztán ha kihűltek a kockák dobozban a hűtőbe teszem, és egész héten csipegetek belőlük. Természetesen vághatjátok szeletekre, csíkokra is, kinek mi az igénye, az ízén nem változtat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése