
Ez pedig egy picit rosszul esett, mert nem szeretek ételt kidobni, tehát kerestem egy újabb lehetőséget, és mivel épp szójajoghurtot készítettem, magától adódott az ötlet: Miért ne olthatnám be joghurttal? Legfeljebb magjoghurtom lesz! Nos, valójában ízre és látványra is inkább a tejfölös túróra emlékeztet, de azt kell mondjam, jó ötlet volt.
Hozzávalók:
- 300 ml kesudió;*
- 1 dl szója, - vagy más növényi joghurt;*
- víz.

A joghurtkészítőm foglalt volt a szójajoghurt miatt, ezért az ablakba, a fűtőtest fölé tettem az üveget - ha nem a meleg fölé helyezitek, akkor maximum 2 nap, de érdemes folyamatosan ellenőrzi. Az éjszaka alatt megalvad, beraktam a hűtőbe 1-2 órára, majd amikor meghűlt, óvatosan átforgattam, és már lehetett fogyasztani. A felesleges savó az üveg aljára ül le, ne kavarjuk fel, mert nagyon folyós lesz, bár ez ízlés kérdése, és ha már üveg, legyen nagyon-nagyon tiszta. Sajnos hajlamos hamar túlérni, és ilyenkor kicsit csípős, szénsavas lesz, azért érdemes annyit készíteni belőle, ami egy, maximum két étkezésre elég - bár bevallom, én így is kedvelem.
Különben annyira egyszerű, nem is értem, miért nem jutott eszembe korábban.

*Nyilván működik más maggal is, de bevallom, nem próbáltam, ízre a kesu lágyságának nincs párja. Arról nem beszélve 3600 forintért vettem egy kilót a nagybanin, a mandula 4000 felett van...
Az első adagot szójajoghurttal oltottam, mert még mindig nem sikerült szereznem joghurtkultúrát, de a következő adagokat a korábban megmaradt maggal kevertem, és bizony így is működik. De ugye, hamar túlérik. Csak óvatosan!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése