2014. május 18., vasárnap

Kapros karfiolpaprikás

A recept már ősrégi, még édesanyámtól származik, aki az akkor vega kislányának kreatívkodot bőszen. Én fogtam az eredeti receptet és kicseréltem benne egy apróságot, meg hozzáadtam még valamit, és voilà!

Hozzávalók:
- 1 karfiol;
- 1 nagy fej lilahagyma (vagy vörös);
- 2 fej új fokhagyma (vagy 2-3 gerezd régi);
- 1 üveg szójajoghurt;
- 1 szelet paprika, 1/4 paradicsom;
- friss kapor (vagy szárított);
- étkezési keményítő;
- pirospaprika, só, bors, kókuszolaj.

A karfiolt rózsáira szedem és alaposan átmosom, a hagymákat felvágom és egy kanál kókuszzsíron, kevés sóval megfuttatom. Amikor átpárolódtak, mehet a fazékba a karfiol, amit lefedve, gyakori keveréssel dinsztelek pár percig, majd megszórom pirospaprikával, ráteszem a paprikát paradicsomot, jól elkeverem, borsozom, sózom és felengedem vízzel.
Amikor a karfiol már majdnem puha, leveszem a tűzről és 1 púpos evőkanál étkezési keményítővel kikeverem a szójajoghurtot, amit aztán folyamatos keverés mellett felengedek a karfiol levével, és beleöntöm a fazékba. Óvatosan elkeverem és visszateszem főni. 
A megmosott kaprot feldarabolom, és mikor már egyet rottyant a karfiol, beleszórom, és néhány perc alatt készre főzöm. 
Tésztával, nokedlivel, rizzsel tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése