Tudom, hogy a fotó nem lett túl fényes, ellenben ez a cucc az. Nagyon-nagyon finom, és el kell mondjam, az én nem vegán nagyikámtól tanultam. Szegénykém mindig egy frászban van, hogy mit adjon nekem enni - hiába mondom neki, hogy üres paprikás krumplit-, viszont szenvedélyesen nézi a főzős csatornákat, műsorokat, és nem egyszer igazi gyöngyszemre akad köztük.
Ezt a receptet a Vacsoracsata egyik részéből
leste el, ahol is az történt, hogy a vendéglátónak későn jutott eszébe az
egyetlen vega csapattag, ezért az otthonlévő dolgokból volt kénytelen
rögtönözni, és mivel a vendég nagyon dicsérte az ételt, az én nagyikám le is
jegyezte gyorsan a receptet, mert arra gondolt, hogy a kis unokája, az a nagyon
bolond, ennek biztosan örülni fog. Igaza lett!
Hozzávalók:
- 1
kg savanyú káposzta;
- 6-8 nagy fej gomba;
- 1 fej hagyma;
- só, bors, pirospaprika, olaj, babérlébél és egy
kis erős paprika.
A hagymát apró kockákra, a gombát vastagabb
szeletekre vágtam, a káposztát kimostam és kevés olajon megdinszteltem a
hagymát. Ezután rádobtam a gombát, megsóztam, borsoztam,
amikor kis levet engedett pirospaprikáztam, és rátettem a kicsavart káposztát.
Jól összekevertem mindent és még hozzá adtam két kisebb babérlevelet, az erős
paprikát egyben (ki is vettem egyben), majd felengedtem vízzel.
Én még úgy szeretem a káposztát, ha nincs
szétfőzve, nagyjából 35 percig főhetett közepes lángon, igazán egyszerű,
nem igényel semmi furfangot.
Ha jobban szeretitek a káposztát puhábban, akkor
a hagymát felezzétek meg, és az egyik részével készítsétek el a gombapörköltet,
a másikkal pedig pirítsátok, majd főzetek meg a káposztát, majd a vége előtt
néhány perccel keverjétek össze a kettőt.
Érdemes kipróbálni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése