2015. augusztus 23., vasárnap

Zöldségkrémes lepény - uzsonnás doboz #2

Az a jó az uzsonnás dobozokban, hogy miközben nektek teszem össze őket, a saját dobozomba kerülnek, szóval uzsonnát ettem ebédre. Nincs ezzel semmi gond, leteszteltem az eredményt, és finomnak találtatott.

Hozzávalók:
- 2 lepénynek való tészta innen, innen, vagy innen;
- 1/2 kaliforniai paprika;
- 3-4 ek madársaláta;
- 3-4 ek sajtkrém innen.

A krémhez:
- 1 dl borsó;
- 1 dl kukorica;
- 1 kk ecetes torma vagy mustár;
- só, bors.
Plusz idénygyümölcs.

Elkészítem a tésztát - a csavart kifli receptet használtam, és abból az adagból két normálméretű lepény lett. Mivel pihentetni gyakorlatilag nem kell, egy tapadásmentes edényben aranybarnára sütöm mindkét oldalát. Ez hozzávetőleg 4-5 perc. Fel fog fújódni, de egyrészt finoman nyomom vissza, másrészt visszaereszt hűlés közben.

Közben a borsot és a kukoricát egy csipet sóval odateszem főzni. Sajtkrém majdnem mindig van a hűtőben, de ha nincs, ez a tökéletes idő az elkészítésére.
A borsót és a kukoricát leszűrőm, néhány evőkanálnyit megmentek a vízből, mert zsiradékot nem használok - nyugodtan ki lehet váltani olíva-, vagy repceolajjal -, és egy botmixer segítségével pürésítem. Ha túl száraz, adok hozzá a főzőléből, sózom, borsozom, hozzá adom a tormát és félreteszem kihűlni.

Azután nincs más hátra, mint fogom a tésztát megkenem a zöldségkrémmel, egy csíkban rárakom a sajtkrémet, a madársalátát és a paprikát, majd feltekerem. Félbevágom, hogy beférjen a dobozba, és alufóliába vagy sütőpapírba csomagolom, hogy ne jöjjön szét. Mehet mellé a gyümölcs, és kész is.  

Bármiből lehet krémet készíteni, mehet bele "máj"-, vagy babkrém, de akár falafel is - sok ötletet találtok itt -, a zöldféléket is változtathatjátok kedvetekre. Csak rajtatok múlik. Semmit sem fűszereztem erősen, hiszen gyerekeknek készül, viszont bátran igazítsátok a saját szátok ízére.

Tipp: Vehettek tortillát a boltban, de a legtöbb nem vegán, érdemes alaposan áttanulmányozni. Ha az otthon készült mellett döntötök -nem kelt tészta, hamar elkészül - , bátran triplázzátok meg a mennyiségeket, mert a kész lepények légmentesen elzárva szépen elállnak a mélyhűtőben.   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...