
- 30 dkg padlizsán;
- 3 ek tápióka keményítő;
- 1 ek szárított alga;
- 1 újhagyma;
- 1 kisebb gerezd fokhagyma;
- só, bors;
- olívaolaj;
- ha szükséges 1-2 ek zab-, rizs-, lenmag- stb. liszt.
A padlizsánt megpucolom, nagyobb kockára vágom, és a keményítőn kívül mindennel együtt robotgépbe teszem. Bekapcsolom a gombot, durva darabokra vágom, aztán félreteszem, hogy a só végezze a dolgát - robotgép hiányában sincs gáz, a padlizsánt nagy sajtreszelőn lereszelem, apróra vágom a hagymákat, és a szárított algacsíkocskákat egy olló segítségével pinduri darabokra metélem.

Végül a keveréket kanálnyi adagokra szaggatom, és olajjal finoman meglocsolt sütőpapírral bélelt tepsire teszem - természetesen kisüthető tapadásmentes serpenyőbe is. 180-200 fokon nagyjából 15-20 perc alatt el is készül.

Ezúttal egy szálas, szárított hínár fajtát használtam, ami Koreából származik, de nincs semmi gond akkor sem, ha csak noritok van kéznél, mivel azt már sok boltban is kapni. Szerintem egy lap egyharmada-fele, a méretétől függően elég lehet. A lényeg, hogy legyenek benne egészen kis darabok is, mert így mindenhova jut az ízből.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése