
Hozzávalók:
- 1/2 kg édesburgonya;
- 1/2 kg tk tönkölyliszt;
- 4 púpos ék tápióka keményítő;
- 1 tk só;
- 1 csipet bors.
Az édesburgonyát megpucolom és egyforma kockákra vágva sós vízbe teszem megfőni. Amikor puha, leszűröm és egy villával összetöröm.
Hozzáadom a keményítőt, sót borsot, jól elkeverem majd 10 dekánként a lisztet is. A liszt feléig még használható egy villa, utána viszont kézzel kell folytatni a műveletet. Óvatosan, meleg lesz!
Mikor már minden benne van, alaposan átgyúrom, legalább 7-10 percig, és letakarva félreteszem pihenni, minimum fél órára.
Ezután 5-7 milliméteresre nyújtom, egyforma gombócokat szakítok belőle, és egy villa segítségével megformálom. Ez igényez némi gyakoroltat, de nem túl bonyolult.
Ebből a mennyiségből 3-4 szép adag lesz, amiket felhasználásig lefagyasztva a mélyhűtőbe tartok. Ha lágyabb gombócokat szeretnétek, adjatok hozzá még 1-2 kanál keményítőt, de a lisztből 25-35 dkg is elegendő.

Hozzáadom a keményítőt, sót borsot, jól elkeverem majd 10 dekánként a lisztet is. A liszt feléig még használható egy villa, utána viszont kézzel kell folytatni a műveletet. Óvatosan, meleg lesz!
Mikor már minden benne van, alaposan átgyúrom, legalább 7-10 percig, és letakarva félreteszem pihenni, minimum fél órára.
Ezután 5-7 milliméteresre nyújtom, egyforma gombócokat szakítok belőle, és egy villa segítségével megformálom. Ez igényez némi gyakoroltat, de nem túl bonyolult.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése