
Hozzávalók:
- 30 dkg tk tönkölyliszt;
- 10 dkg dió;
- 15 dkg kókuszzsír (vagy növényi margarin);

- amennyiben nem áll össze a tészta 1-3 ek szójajoghurt vagy növényi tej*.
A lekvárhoz:
- 30 dkg fagyasztott szilva;
- agaveszirup;
- 1 mk vanília kivonat;
- fahéj;
- 1/2 pohár víz.
A bevonathoz:
- 100-150 gr étcsoki;
- 1 nagy ek kókuszzsír.
A szilvát és minden lekvárhoz valót felteszem egy tapadásmentes edénybe főzni, amikor a hús elválik a héjától (nagyjából tíz-tizenöt percről beszélünk, ha a szilva nincs teljesen megfagyva), fogok egy botturmixot, gyorsan összemixelem - a cél, hogy a héj ne maradjon egyben -, majd nagyjából még tíz perc alatt besűrítem az általam kívánt sűrűségre - ez nyilván egyéni -, és félreteszem hűlni.

Fél óra után bekapcsolom a sütőt, előmelegítem olyan 180-200 fokra, és a tésztát 3-4 milliméteres lapra nyújtom, majd egyforma köröket szaggatok ki belőle. Zsírpapíros sütőbe teszem és 8-12 perc alatt, mérettől függően megsütöm a korongokat.
A csokit vízgőzben felolvasztom, hozzá adom a kókuszzsírt - ennek az volt az oka, hogy nem volt elég csokim itthon (10 dkg), és szerettem volna, ha könnyebb vele dolgozni, de nagyjából 150 gr önmagában elég lehet.

* Ha nem folyékony édesítőszert használsz, akkor eleve 3 evőkanál joghurttal készülj. A családom miatt eritrittel készítem, amiből nagyjából 8-12 dkg-ot teszek bele, plusz a joghurtot. Viszont az ő esetükben ugyanazon okból, mert cukros néhány családtagom, nem használók bolti csokit, csak kókuszzsírt, jó minőségű kakaóport és eritrit keveréket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése