Úgy döntöttem, nem hozok képet az újabb smoothie kreációimról, egyformán zöld mind, helyette megmutatom az alapanyagokat. Itt még színek is akadnak.
Fantasztikus turmix alapanyag a fodros kel, amit tömegesen még kevés helyen lehet kapni, de azért termelői és bio piacokon fellelhetőek. Én ezt is a BIRS szatyrommal kapom, igen nagy örömömre. Az igaz, hogy számos módon is fel lehetne használni, viszont a zöld turmixom mindig éhes az újdonságokra, igy megpecsételődött a sorsa. Megiszom.
Hozzávalók:
- 2 kisebb banán;
- 1 cs fagyasztott fekete ribizli;
- 4 nagy levél fodros kel;
- víz ízlés szerint.
Rém bonyolult az elkészítése. A kelleveleket félbehajtom és kivágom a vastag, középső eret, a kehelybe töröm a banánokat, a kisebb darabokra tépet levelet is mellé teszem, és már csak a ribizlik maradnak.
Aztán felöntöttem ízlés szerint vízzel, bekapcsoltam a gépet, és elkészült a reggelim.
Jóllehet nem túl étvágygerjesztő, piszkos zöld színe lett, mégis eszméletlen finomra sikerült. Kicsit édes, elég fanyar és zöld egyszerre. Próbáljátok ki, megéri!
Fantasztikus turmix alapanyag a fodros kel, amit tömegesen még kevés helyen lehet kapni, de azért termelői és bio piacokon fellelhetőek. Én ezt is a BIRS szatyrommal kapom, igen nagy örömömre. Az igaz, hogy számos módon is fel lehetne használni, viszont a zöld turmixom mindig éhes az újdonságokra, igy megpecsételődött a sorsa. Megiszom.
Hozzávalók:
- 2 kisebb banán;
- 1 cs fagyasztott fekete ribizli;
- 4 nagy levél fodros kel;
- víz ízlés szerint.
Rém bonyolult az elkészítése. A kelleveleket félbehajtom és kivágom a vastag, középső eret, a kehelybe töröm a banánokat, a kisebb darabokra tépet levelet is mellé teszem, és már csak a ribizlik maradnak.
Aztán felöntöttem ízlés szerint vízzel, bekapcsoltam a gépet, és elkészült a reggelim.
Jóllehet nem túl étvágygerjesztő, piszkos zöld színe lett, mégis eszméletlen finomra sikerült. Kicsit édes, elég fanyar és zöld egyszerre. Próbáljátok ki, megéri!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése