2014. december 2., kedd

Fodros kel és fekete ribizli

Úgy döntöttem, nem hozok képet az újabb smoothie kreációimról, egyformán zöld mind, helyette megmutatom az alapanyagokat. Itt még színek is akadnak.
Fantasztikus turmix alapanyag a fodros kel, amit tömegesen még kevés helyen lehet kapni, de azért termelői és bio piacokon fellelhetőek. Én ezt is a BIRS szatyrommal kapom, igen nagy örömömre. Az igaz, hogy számos módon is fel lehetne használni, viszont a zöld turmixom mindig éhes az újdonságokra, igy megpecsételődött a sorsa. Megiszom.

Hozzávalók:
- 2 kisebb banán;
- 1 cs fagyasztott fekete ribizli;
- 4 nagy levél fodros kel;
- víz ízlés szerint.

Rém bonyolult az elkészítése. A kelleveleket félbehajtom és kivágom a vastag, középső eret, a kehelybe töröm a banánokat, a kisebb darabokra tépet levelet is mellé teszem, és már csak a ribizlik maradnak.
Aztán felöntöttem ízlés szerint vízzel, bekapcsoltam a gépet, és elkészült a reggelim. 

Jóllehet nem túl étvágygerjesztő, piszkos zöld színe lett, mégis eszméletlen finomra sikerült. Kicsit édes, elég fanyar és zöld egyszerre. Próbáljátok ki, megéri!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...