
Hozzávalók:
- 1 fej főző hagyma;
- 1/2 l paradicsomlé;
- 1 tk balzsam ecet;
- 1 tk agavé szirup;
- 2 ek vegán ételkeverék;
- 500 gr zöldbab;
- 1/3 bögre kesudió beáztatva;
- 3-4 levél bazsalikom/esetleg 1 kk szárított;
- só, bors, chili paprika;
- kukorica conchiglie/kagyló tészta;
- inaktív sörélesztő pehely.

Hagyományosan a paradicsomételekbe sok olasz tesz egy kis tejet, ez talán furcsának hangzik, de a paradicsom sokkal krémesebb lesz tőle, és tompítja a savasságát is. Bár az ízén egyáltalán nem érződik, a színe egy kicsit halványabb lesz. Erre szolgál most a kesutej - a diót 3 órával korábban beáztattam, és egy bögre vízzel krémesre turmixoltam -, amit hozzá adok a már majdnem kész paradicsomos raguhoz, alaposan elkeverem és tovább főzöm. A diótól meglehetősen hamar elkezd sűrűsödni a szósz, 5-10 perc elég hozzá, attól függően milyen eredményre vágyunk. Fűszerezzük, ha szükséges.
Ezután leszűröm a tésztát elkeverem, egy merőkanállal a szószból, olaj helyett, hogy ne tapadjon teljesen össze - de mivel ez kukorica tészta, úgy is összefog, viszont jobb lesz az íze - és megszórom a tetejét élesztővel. Már lehet is enni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése