2015. április 26., vasárnap

A legjobb szendvics - szejtán - betét

Tudom, tudom, mindenkinek meg van erre a saját verziója, így kissé nagyképű kijelenteni valamiről, hogy ez a legjobb, de az elmúlt 15 évben rengeteg szejtán receptet kipróbáltam - több félét találtok nálam is, akár alapreceptet, akár készételt -, de ez az a variáció, amit nagy örömmel szuszakolok kenyér szeletek közé. Tökéletes sertés vagy marhahús helyett giga szendvicsbe, japán típusú egytálételekbe - hot potba -, bármilyen "húsos" salátába vagy akármilyen köret mellé. 

Hozzávalók:
- 400 g kész szejtán ezúttal innen;
- 2-3 ek szójaszósz;
- 1-2 ek Heinz Classik Barbecue szósz;
- 1 ek balzsamecet;
- 2 ek olaj (most barackmag);
- 3 gerezd fokhagyma;
- só, bors, opcionálisan csili. 

A szejtánokat amennyien vékonyra csak tudom, felszeletelem. Fogok egy nagyobb zacskót, belepakolom, ráteszem az apróra vágott fokhagymát és az összes hozzávalót. A sóval érdemes csínján bánni, mert a szójaszós is sós, bár ez a recept kimondottan jól működik sós szeletekként.
Bekötöm a zacskót, alaposan átforgatom a bennlévőket, hogy mindenből jusson mindenhova, majd 4-5 órára, még jobb, ha egy éjszakára hűtőbe teszem az egészet. Időnként újra átmasszírozom a begyömöszölt szejtánokat, és türelmesen kivárom az időt - 2-3 óra után, ha túl nagy lett az adag, vagy eleve duplát készítek, le lehet fagyasztani, jól jön majd, amikor kell -, és tapadás mentes edénybe olyan 10-15 perc alatt átpirítom őket. 
Nem szeletenként sülnek, egybe teszem bele az adagot a páccal együtt,  és kevergetem, mintha zöldség lenne. A szeletek vékonyak, puhák, nagyon ízesek,  hajlanka ide - oda, közben rájuk pirul a finom szósz. Egy jó kupacot szendvicsbe rakok és nagyon jóízűen elfogyasztom.   


     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...