2017. május 14., vasárnap

Vegan Food Fest


Május 11 és 14. (igen, az ma van) között rendezik/rendezték meg harmadik alkalommal a Vegan Food Festet, és ez alkalommal végre én is kijutottam. Erről hoztam nektek egy kis beszámolót, képekkel és némi rizsával. 

Délután fél négyre értünk ki szombaton, és természetesen mindenhol ezren álltak. Annyi tervem volt, rengeteg dolgot szerettem volna kipróbálni, de koránt sem meglepő módon nem jutott elegendő idő, energia mindenre. Annál is inkább, mert az van srácok, hogy nem tudtam többet enni. Így is volt, amit hazahoztam. Fizikai képtelenség mindent végigkóstolni. Így is kimaradtak a sütik, fagyik, üdítők, rágcsák, de a pizzák, vagy a lacikonyha jellegű sült kolbászok és a saláták is, egy sereg más dologgal együtt.


Érdemes tervvel érkezni, hogy mit szeretnél, mire vagy kíváncsi mert aztán a hangulat és az emberek magukkal sodornak, és sosem érsz semminek sem a végére. Bármit kóstoltam, minden nagyon ízlett. Az árak elég változatosak nagyjából 1000-1800 forint között kapsz egy főételt, de az adagok akkorák, hogy nem hogy éhen nem maradsz, de sok esetben erősen túl is eszed magad - ami mondjuk nem feltétlenül jó, de ilyen az élet, meg az emberi természet.

Általános tapasztalat, hogy mivel a legtöbb helyen előbb fizetsz, és utána várni kell az ételre, hiszen minden frissen készül, ez okozhat némi káoszt. Nem minden árusító készült fel arra, hogy ha keresztnévre kiabálva osztják ki a kész ételt, azzal azért lehet némi probléma, mert hogy Annából adott esetben több is akad. Erre készülj fel, és ne menj nagyon messze a bódétól. Persze, akad olyan hely is, ahol sorszámokat osztanak, az kényelmesebb, és nincs kavarodás sem.   

Nálam kicsit a junkfoodé volt most a terep, és bár a legtöbb helyen nincs gluténmentes opció, azért némi utánjárással ez is megoldható. 

Kétféle hamburger is sorra került (este fél nyolcig). Az első a Las Vegan's szejtánburgere steak burgonyával, és nagyin finom volt. Igaz a burger hús maga nem volt nagyon lágy, inkább olyannak tűnt, mintha a rúdból szeletelték volna fel, kicsit tömörebb és felvágottszerű volt, de egyértelműen finom. 

A Say Cheez nyers sajtjai változatos ízben kaphatóak, és bár nem olcsó - 2200 forint egy kis guriga -, negyedeket is lehetett venni, így különböző ízeket is ki lehetett próbálni. Kristóf Konyhájából származó zsályás gomba zseni, sajnos a brownie estére, mire újból tudtunk enni, már elfogyott, és a gombát is hazahoztam, mert belehalok, ha még egy falatot ennem kell, de kár lett volna kihagyni. 
A végén az íre a pontot a Vegan Love Jackfruit (jákógyömölcs) burgere  tette fel édesburgonyával, na, az valami brutálisan jó volt. Ha sloppy joe burgert eszel húsból, a fűszerek ízért érzed, az az illat száll az orrodba, de itt van egy kis plusz, a gyümölcs sajátos íze, ami a fűszerekkel együtt komolyan elképesztő, és ami külön plusz pont, náluk van gm buci is.  

Összességében jó élmény volt, de vegánként készülj fel arra, hogy szerencsére rengeteg az érdeklődő is, ezért hallhatsz érdekes kommenteket. Ezeket el kell engedni. A sült-krumpli a burgerek esetében, sehol sincs benn az árban, de olyat ehetsz itthon is, viszont egy sereg egyéb dolgot nem, szóval ha még most neki indulsz, egy jó ebédet összehozhatsz. 


2 megjegyzés:

  1. Asszem, könnyebben lennék vegán, ha valaki az ilyen ételeket elém rakná. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja, hát mindenki ezt mondja, de elkészíteni sem ördöngösség. :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...