2016. szeptember 25., vasárnap

Quinoa pizza

Sajnos mostanában nem tudok elég időt találni egy napi menü megírására, mégis arra gondoltam, az új recepteket csak be kéne mutatni! Rövidebb, időben és energiában sem annyi, no meg ad némi képet arról, mit is eszem. 
Mivel szeretem a quiniát, meg szeretem a pizzát is, a kettő keresztezéséből létrejött étel igazán ígéretesnek tűnt. Hazudnék, ha azt állítanám, hogy saját találmány, az ötlet Cooking With Plants-től jött, be is linkelem alulra, de természetesen egy picit alakítottam az arányokon. Ti pedig használjátok azt a receptet, amelyikhez kedvetek van.

2016. szeptember 12., hétfő

Grillezett tofu, és olajmentes humusz - napi menü #5

A hét elejét még mindig szabadsággal töltöm, de mivel szerdától már dolgozom, némileg előre készültem. Például vasárnap megfőztem a nagyjából kéthavi csicseriborsó adagomat, és azt is végiggondoltam, mit fogok enni a héten. Szóval született hummus, pácoltam be tofut, készült néhány fasírt is, de sajnos a recept még nem tökéletes. A többit majd improvizálom.

2016. szeptember 11., vasárnap

Mi mennyi?

Gyakran felmerül, hogy nagyon drága életmódot folytatok, és ezt normál ember pénztárcája nem bírná. Ezen kicsit csodálkozni szoktam, mert mégis mi az, hogy normál ember? Én tán nem az vagyok? Bérből és fizetésből élek, a hónap vége folyton messze van, és jó magyar szokás szerint, amikor már nincs mit honnan elvenni, mert ugye a számlákat be kell fizetni, a gyomromon spórolok, csak arra támaszkodhatom, ami otthon van, ezért rendkívül köröltekintően vásárolok. És akik ezt mondják, megfeledkeznek arról az apróságról, hogy bár én majdnem ugyanazokat a dolgokat veszem mint ők, nem veszek húst, halat, sajtot, tejet és egyéb tejtermékeket, tojást, készételeket, felvágottakat, cukros üdítőket és még sorolhatnám.

De akkor mit veszek, és nagyjából mennyiért? Mint minden életformát, ezt is lehet jól, rosszul, drágán és olcsón folytatni, hogy ki és mennyit költ, annak a függvénye, hogy van-e lehetőségünk és tudunk-e főzni, mennyi pénzünk van, és mennyire élünk kényelmesen. 
Minden, az átlagostól eltérő étkezés előkészületet igényel, ezért én ezzel szoktam jellemezni is, a gondos előkészítéssel. Amit lehet, mindent magam készítek - néha én is veszek dobozos magtejeket, bár kizárólag akcióban-, és bár tudom, hogy munkaigényes, egy idő után az ember észrevétlen rááll, arról nem beszélve, rengeteget spórolok vele.

2016. szeptember 5., hétfő

Mindent bele - napi menü #4

Szabin vagyok, ami azzal jár, hogy a tegnapi napomat nem töltöttem főzéssel, ugyanis nem volt szükség arra, hogy előre megtervezzem az egész heti menümet. Jeeee! Az élet apró örömei, ezért azt ettem/főztem ma, amit találtam a hűtőmben. Rögtönöztem, és alighanem ez a legjobb része a vegánságnak, hogy bármit is dobsz össze, gyorsan vagy tötyögősen, annak jó íze lesz. 
A csodálatos őszi időre való tekintettel lemondtam a mai programomat, és vásárolni sem volt kedvem elmenni, így tényleg a maradékok kifőzését tartottam célszerűnek.