
Hozzávalók:
- 2-4 cukkini;
- 1 cs csicseriborsóliszt (vagy hüvelyes-, esetleg szójaliszt);
- 1+1 ek olívaolaj;
- 1 púpos ek inaktív sörélesztőpehely,
- 1-2 ek étkezési keményítő;
- 1-2 ek étkezési keményítő;
- 1/2 tk szódabikarbóna;
- 1 kk kurkuma,
- só, bors, csili por ízlés szerint;
- víz és sütőpapír.

Közben begyújtom a sütőt, vágok pár darab sütőpapírt, és előveszek egy nagy tepsit, amit kibélelek egy papírral. Erre csurgatok 2-3 csepp olajat, amit egy ecsettel szétkenek. Aztán a cukkiniket alaposan lecsöpögtetem, és egyesével belemártom a csicseriborsós masszába, és úgy, hogy ne érjenek egymáshoz, leteszem a tepsibe, amit betolok a forró sütőbe, és közepes lángon nagyjából 15-30 perc alatt készre sütöm.

Bele lehet forgatni még zsemlemorzsába is, mindegy, sikeres lesz így is, úgy is. Párolt rizzsel/kölessel és avomézzel tálalom, de ebéd után tessék eldugni a maradékot, különben nem marad belőle későbbre. Tapasztalatom szerint ugyanis, aki csak arra jár, csen belőle egy darabot.
Maradék? Miféle maradék? :D
VálaszTörlésNem tudom. Még sosem volt olyan :D
TörlésHát épp ez az! :D
Törlés