
Hozzávalók:
- 1 kisebb karfiol;
- 1/4 kelkáposzta;
- 1 - 1,1/2 ek kókuszzsír;
- 3 ek teljes kiőrlésű zsemlemorzsa;
- só, bors, köménymag, víz.

Azért nem kevertem össze, mert a kelkáposztának nem kell annyi idő, hogy megfőljön, a karfiol lábai pedig vízbe lógtak, és szépen puhultak.
Fél óra után levettem a takarást, óvatosan átkevertem az egészet. Addigra elpárolgott a víz is, tehát megszórtam a zsemlemorzsával, megint összekevertem, és újra a sütőbe toltam még egy negyedórára. Aztán óvatosan átfogadtam és még kicsit pirítottam.
Fél óra után levettem a takarást, óvatosan átkevertem az egészet. Addigra elpárolgott a víz is, tehát megszórtam a zsemlemorzsával, megint összekevertem, és újra a sütőbe toltam még egy negyedórára. Aztán óvatosan átfogadtam és még kicsit pirítottam.
A karfiol nem lett teljesen puha, kicsit még roppan, nálam ez volt a cél, de ha valaki puhábban szereti, süsse 40-45 percig az elején. Természetesen vegán magtejföllel tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése