2014. június 10., kedd

Avonéz - Öntettől a krémig #10

Tudom, hogy kicsit furán hangzik elsőre, de már egy jó ideje avokádókrémet használok majonéz helyett, természetesen nem tökéletesen majonézes az íze, mert hát az avokádó alap is erősen érezhető, de ettől csak jobb lett. Nagyon finom, igen krémes, és elképesztően zöld, viszont rántott cukkinivel valami mennyei.

Hozzávalók:
- 1 érett avokádó;
- 1 dl olívaolaj;
-  kb.1dl víz;
- 1 ek mustár;
- 1/2 citrom leve;
- agave szirup ízlés szerint;
- 1/2 gerezd fokhagyma;
- só, bors.

Nem nagy dolog elkészíteni, az avokádót félbevágom kiveszem a magját, és belekanalazom a turmixgépembe, ráöntöm az olajat, citromlevet, mustárt, sót, borsot, fokhagymát, és bekapcsolom a gépet. Ez még elég sűrű, így lassan hozzáöntöm a vizet, és egy evőkanál agave szirupot, aztán megkóstolom, és ízlés szerint adok hozzá még mindent.

Mikor krémreceptre kerül a sor, nehéz leírnom a pontos arányokat, mert ezt mindig az egyedi ízlésünk határozza meg, ezért most is azt javaslom, minden ízesítőből csak felét tegyétek bele, majd kóstoljátok meg, hogy mi az, ami nektek még hiányzik.
A víztől csupán kicsit krémesebb, lágyabb lesz. Garantálom, hogy egynemű és semmi sem csapódik ki a krémből, valamint nem is barnul be - néhány napig legalábbis. Hogy utána milyen, azt nem tudom, eddig még sosem tartott ki négy napnál tovább. Egy kóstolót mindenképpen megér.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...