2014. február 13., csütörtök

Szatyorbolt - TVK #1

Minden elsőnek eljön egyszer az ideje, így kalandozásomnak a Szatyorboltban is. Kerek perec bevállalom, hogy nem hallottam róluk korábban.
Az üzlet tulajdonképpen a Szatyor Egyesület tagja, és azzal a dicséretes küldetéstudattal élnek, hogy összehozzák a biotermelőket a fizető kereslettel. Mégpedig a helyi, vagyis az 50km-en belüli gazdákkal. Az organikus/bio ugye ebben az esetben azt jelenti, hogy nem vegán boltról beszélünk, mert van ott tej és tojás, meg még húsárú is, ahogyan ezer másik dolog. És ezeken a más dolgokon van a hangsúly.

Az első próbámat a kisszatyor elnevezésű egységcsomaggal tettem. Ez 3200 forint értékben tartalmaz szezonális zöldségeket, gyümölcsöket. Úgy gondoltam, ennél több pénzt is dobtam már ki az ablakon, ha nagyon nem jön be, hát többet nem rendelek, de az a helyzet, hogy bejött.  
Először is, az üzlet jellege olyan, mint a régi szatócs boltoké. Sok mindenből van egy kicsi, nyüzsgésből és épp egy kis lekvárkóstolóból is. Mindenkin látszott, hogy hosszú volt a nap, fáradtak kissé, de végtelenül kedvesek voltak, mosolyogtak és válaszoltak az idióta kérdéseimre. Mert én még azt sem tudtam, hogy a gyümölcsök bio minősítésűek. A zöldségekről leesett, de a gyümölcsök... Nos, hagyjuk, ez vagyok én. 
Természetesen, amíg ott álltam a sorban, ahol különben erősen kolbász illata terjengett, megkívántam az aszalt paradicsomot, a paradicsom-lenmag chipset, és találtam alakorból készült tésztát is. Igen, többet vásároltam, mint terveztem, de nem ez a poén. Megmutattam a kedvezménykártyámat, amire 5% jár, de felkészültem rá, hogy a szatyorból nem, mert az fix áras, és erre kiderült, tévedtem! Soha boldogabban nem tettem még. 

A kedvezmény csupán 240 forintot jelentett, mert nem vásároltam végül is sokat, de az elv! Az számít, az elv. Hiszen sok kicsi sokra megy, én pedig jó szívvel fogok visszamenni, mert a jövőheti szatyorban aszalt paradicsom és csicsóka is lesz, na meg, mert az egész hozzáállás és célkitűzés megvett magának. És az már csak hab a torán, hogy a leves a bio zöldségekből valami mennyeien illatos és finom lett.  

Ha valakinek nehézséget jelentene csapongásom követés, annak elárulom, nem az ő készülékében van a hiba, és igen, most próbálgatom a Tudatos Vásárló Kedvezménykártyámat. Eddig is sok érdekes élményben volt részem, de sajnos akadt köztük kellemetlen is. Olyan: "csak ezekre a termékekre használható, három és öt között" fajta, amitől a hajam égnek állt. Ez a tipikusan "nem adunk semmit, de azt legalább jól meghirdetjük". Nem tudom ki hogy van vele, de a bizalmam hajszálnyit megrendül ilyenkor, mert az 1-2 százalék árengedmény is arra ösztönöz, hogy vásároljak mást is, mint eredetileg terveztem, hiszen, itt kedvesek hozzám és szeretnek.  
Nos, a jelek szerint a kellemes szájíz nem mindenkinek fontos, de szerencsére a Szatyorbolt nem ilyen hely. Próbáljátok ki és bele fogtok szeretni!



2 megjegyzés:

  1. én tegnapelőtt láttam a tv-ben ezt a boltot és nagyon tetszik, sztem ki fogom próbálni. nekem a tejtermékek is nagyon tetszenek. ezt az éttermet szeretném egyszer kipróbálni http://www.mannatural.hu/ Nem ismered véletlenül? (Látszik, hogy itt a tavasz, nagyon kívánom a friss, élő kajákat :))

    VálaszTörlés
  2. Lehet érdemes kártyát is váltanod. Ha rendszeresen rendelnél tőlük, megtérül. :) Még csak március van, de már majdnem megtérült a kártyám ára. :D 5%-meg 5% :)
    Szeretek hozzájuk járni, jó kenyereik és magféléik is vannak. Persze húsárukat és tejtermékeket is találsz, mert mindent árulnak, ami bio. Csak arról tudok nyilatkozni, amit venni szoktam, de szerintem jóval olcsóbbak, mint a bio piac, és eddig minden nagyon finom volt. :)

    Még az étteremben nem voltam, habár készülök egy ideje. Menjünk együtt! ;)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...