
Hozzávalók:
- 3 cukkini;
- 4 nagy paradicsom;
- 1/2 kígyóuborka;
- 1/2 szál zöldhagyma;
- 1/2 gerezd fokhagyma (kis gerezdé, különben 1/4 is elég);
- 1 kanál szezámmag őrölve;
- 1 kis avokádó;
- só, bors, víz;
- vegán parmezán (inaktív sörélesztőpehely és kesudió darált keveréke).
A cukkinit megpucoltam és a hámozó segítségével vastagabb csíkokra szeleteltem. Közben folyamatosan forgattam, hogy ne kapjak ötcentis csíkokat.
A paradicsomot az uborkát, hagymát, fokhagymát, őrölt szezámmagot, avokádót sót és borsot kb. fél deci vízzel pépesre turmixoltam.
Aztán a paradicsomos keveréket ráöntöttem a cukkinire és megszórtam parmezánnal.
Kóstolás után lehet tovább fűszerezni, de tartsa mindenki észben, hogy a hagyma és fokhagyma íze nyersen nagyon intenzív, ezért elsőre célszerű csak fele annyit használni, mint eredetileg gondoltuk.
A kép már megint nem sikerült valami jól, de talán látszanak a cukkinicsíkok, amiket villára is tudtam tekerni, úgy mint a rendes tésztát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése