2014. január 6., hétfő

21 napos nyersvegán kihívás

forrás


Amikor először elkezdtem keresni valamit, amitől jobban érezhetném magam és több energiát adna, kézenfekvőnek tűnt, hogy vegán étrendre váltsak, hiszen már több mint egy évtizede vegetáriánus voltam. De kitudja miért, az első oldal, amire rákattintottam a millióból, egy nyersvegán oldal volt. Nem hiszek a véletlenekben. 
Kristina Gabrielle Carrillo-Bucaramnak nagy szerepe volt abban, hogy amikor vegán lettem, reggeli helyett egyből elkezdtem smootie-zni, bekerült a repertoárba néhány nyers édesség és étel is. Lelkesedése, ragyogása minden alkalommal, amikor néztem a youtube csatornáját átragadt rám, és némileg irigykedem is mindazért, amit elért.

Kristina cukorbeteg volt, amiből, hála az étrendváltozásának, teljesen kigyógyult, hosszútávfutó, és lakóhelyén létrehozta és vezeti a Rawfully Organic Co-op nonprofit társulást. A cég összefogja a helyi biogazdálkodókat és segít a termékeknek eljutni a fogyasztókhoz. 
Krstina nem olyan rég ünnepelte a 8. nyersvegán születésnapját, rendszeresen feltűnik híradásokban, folyton kitalál valamit. Ősszel például egy sportboltban kínált minden betérőnek különböző turmixokat, leveket, most pedig meghirdette a 21 napos nyersvegán kihívást. 

Az ötlet zseniális, kár, hogy tél van, így nem érhető el számomra minden zöldség és gyümölcs, amiket szeretek - almán, banánon és körtén ugyanis nem élek el egy hónapig -, a másik pedig, hogy a biokat nem igazán tudom megfizetni, de ezek csak kifogások, amikkel nem szeretnék takarózni, legalábbis nem feltétlen... Teljesen nyersétrendre úgy érzem, nem tudnék váltani, de úgy döntöttem, a napi egy garantáltan nyersvegán kosztomat, amit jelenleg túlnyomó részben a smoothie-k tesznek ki, kibővítem kettőre, így terv szerint a vacsorámat is nyersből fogom megoldani. Jelenleg ennyit tudok vállalni. 

Különben érdemes körbenézni Kristinánál. Rengeteg ötletet ad, és segítséget nyújt az érdeklődőknek. A heti bevásárlástól a szükséges eszközökön át a receptekig bezárólag sok jó ötlettel szolgálhat. 
Mindennap felkerül egy újabb videó a csatornájára. A kihívás maga január 5-vel kezdődött és 25-én ér majd végett, de azért megosztom, hátha valakit érdekel, vagy csak úgy, mint én, csökkentett üzemmódban csatlakozna. 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése