2017. április 8., szombat

Pásztorpite, azaz shepard pie

Számomra azért ideális ez a recept, mert minden hűtőben aszalódott maradékomat fel tudom használni, és azért is, mert pont ez miatt, folyton változik az eredmény. Szóval ez a recept megint csak egy alap, dobjátok össze a sajátotokat az szerint, hogy épp mi található otthon. Segítségül elárulom, hogy most ugyan édesburgonyával készítettem, de használtam már helyette sütőtököt, hagyományos krumplit és még paszternákot is, ráadásul tökéletes az előző napról megmaradt krumplipüré újrahasznosítására is.  

Hozzávaló:
- 500 gr édesburgonya;
- 200 g füstölt tofu;
- 1 b fagyasztott franciasaláta keverék;
- 1 cukkini;
- 1/2 b vörös lencse;
- 1/2 quinoa;
- 1 dl sűrű paradicsomlé;
- 1 fej lila hagyma;
- 1/2 cs medvehagyma;
- 2 gerezd fokhagyma;
- só, bors;
- 100 ml szója joghurt;
- víz.

Az édesburgonyát félbevágtam, sózom, borsozom, és vágással léfélé, sütőpírral bélelt tepsibe teszem, majd 35-40 perc alatt megsütöm - főzhetitek is, úgy gyorsabb.
Közben a felvágott hagymát, fokhagymát, a mirelit salátakeverékkel átpirítom, hozzáadom a cukkinit, kockára vágott tofut, lencsét, quinoa-át, medvehagymát, a paradicsomot, és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, sózom, borsozom, és addig főzöm, míg a lencse megpuhul - nem kell teljesen puhának lennie, a sütőben is párolódni fog.


A megpuhult édesburgonyát a szója joghurttal, kis sóval elkeverem, a zöldséges keveréket
egy jénaiba öntöm, erre kisebb kupacokban ráteszem a burgonyát,  elsimítom, majd egy villával kicsit felborzolom, mert ezek a kis csúcsok csodásan megpirulnak majd, betolom a sütőbe, és 180-200 fokon hozzávetőleg 35-40 percre. Tudom, hogy soknak tűnik, de a jénai miatt a sütő hideg, idő kell míg megfelelően átmelegszik és megpirul a teteje. Viszont közben a lencse és a quinoa megfelelően átfő.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...