Ebben az esetben madársaláta, retek, sárga kaliforniai paprika és egy nagy paradicsom, a rágcsa a már ismert "sajtos" pogácsám, csak rúd alakban, szezámmaggal, viszont az érdekes a főétel, azaz a paradicsomos vöröslencse.
Hozzávalók:
- 25 dkg vöröslencse;
- 5-7 dkg bulgur;
- 1/2 fej főzőhagyma;
- 4-5 nagy paradicsom (vagy paradicsomlé);
- 4-5 levél bazsalikom (opcionális);
- olívaolaj, só, bors, víz.
A vöröslencse előnye a hagyományos lencsével szemben, hogy nem szükséges beáztatni, 15-20 perc alatt megfő, finom, sokoldalúan felhasználható. Rendkívüli a fehérjetartalma, 30% körüli, megtalálhatóak benne a legfontosabb aminosavakat, magas az A- és B1-vitamin-tartalma. Szóval klassz cucc.
Az elkészítése egyszerű, egy kanál olívaolajon megdinsztelem az apróra vágott hagymát, ráöntöm a lencsét, és annyi vízzel, hogy egy ujjnyíra ellepje, plusz egy kevés sóval nagyjából 7-10 percig főzöm. Félig kész állapotában hozzá teszem az apró kockákra vágott, héjától megfosztott paradicsomokat - paradicsompürével, lével kiváltható, de mivel ezek íze más jellegű, ebben az esetben kis agavé szirupot lehet hozzá adni -, és a bulgurt. Sózom, borsozom, és ha szükséges, folyamatosan adagolom hozzá a vizet, majd a legvégén beledobom az apróra vágott bazsalikomlevelet.
Hozzávetőleg 15-20 perc, mert amíg a lencse megfő, addigra a bulgur is elkészül. Kicsit mediterrán, kicsit egzotikus és finom.
Készíthetitek levesnek, sok folyadékkal, és inkább főzeléknek, ahogy én szeretem. Mindkét formában zseniális.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése