
Hozzávalók:
Előző éjszaka összekeverendő:
- 100 g kovász;
- 140 g növényi tej;
- 1.1/2 ek nádcukor;
- 1/2 tk vanília kivonat;
- 2 ek olvasztott növényi vaj/ margarin/ olaj;
- 120 g tönköly liszt.
A sütés előtt közlevet hozzáadandó:
- 1/2 tk szódabikarbóna;
- 1/2 tk sütőpor;
- 1/2 tk só.
Lefekvés előtt egy jó záródó tálba kimérem a kovászt, lisztet, almapürét, eritritet, vaníliakivonatot, olvasztott vajat, lisztet és a tejet. Az egészet csomómentesre keverem, lezárom a tetejét, és éjszakára szoba-hőmérsékleten érni hagyom. Másnap reggel begyújtom a gázt, egy körömnyi kókuszzsírt felolvasztok a tapadásmentes palacsintasütőmben, majd a tésztába keverem a szódabikarbónát, sütőport és sót. Szinte egyből látható a hatás, szóval sütni kell.

Hat, csodálatosan szép, könnyű és finom palacsinta lett ebből az adagból, de ez fele az eredeti tésztának. Kicsit több tejet (20 grammal ) adtam hozzá az ajánlott helyett, mivel az almapürét nem találtam elég levesnek, de ha nektek van tökéletes vegán receptetek a tojás pótlására az általam ismerteken kívül, akkor, nyugodtan hagyjátok el az almapürét is.

Tökéletes recept a frissítés miatt kivett kovász felhasználásához, ami így nem vész kárba, mivel nem kell eldobni.
* Ha kihagynátok az almapürét, olyan 40-50 grammal több tejet adjatok a masszához.
* Ha kihagynátok az almapürét, olyan 40-50 grammal több tejet adjatok a masszához.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése