2017. március 15., szerda

Chilis krumpligombóc ragu

Szeretem az ilyen, gyorsan összedobható, telítő, meleg, ízben gazdag ételeket. Igazán laktatóak, felvidítják az ember lelkét, és teszik mindezt úgy, hogy nem igényelnek különösebb törődést. Az íze folyton változik, aszerint, miket találok a hűtőmbe, és jóllehet nem ész nélkül, de tökéletes a maradékok - 1 bögre ez, néhány kanál az - felhasználására. 

Hozzávalók:
- 20 dkg krumpligombóc;*
- 1 b főtt vörös bab;
- 1 nagy szál sárgarépa;
- 1/2 b morzsolt kukorica;
- 1/2 b főtt csicseriborsó;
- 2 marok fodros kel;**
- 2 ek paradicsompüré;
- 1 nagy fej lila hagyma;
- 1 nagy gerezd fokhagyma;
- 1 tk pirospaprika;
- só, chili por ízlés szerint;
- víz. 

Nem egy nagy dolog, a hagymát durvára vágom, a sárgarépás karikákra, a fokhagymát apró kockákra, néhány evőkanál vízen megfuttatom, hozzáadom a fokhagymást, sózom, mehet bele a chili, a paradicsompüré, kukorica, sárgarépa, felöntöm olyan 1-1,5 l vízzel, és lassan felforralom. Amikor a répa fogkemény, hozzáadom a babot, csicseriborsót, beletépkedem a fodroskelt, és hozzáadom a gombócokat. Lassú tűzőn nagyjából 10 perc alatt megfőnek. Aztán lehet tálalni. 

* A receptet már megosztottam, de ezeket a gombócokat keményebbre készítettem - belement a két bögre liszt, plusz 2 evőkanál burgonya keményítő -, kimondottan levesbetétnek szántam, amik rengeteg folyadékot szívnak magukba.

** Bármilyen zöld megteszi, de ha például spenótot választotok, annak nem kell sok idő, elég a végén beletenni. Amint megfonnyad, kész is.    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...