
Hozzávalók:
- 20 dkg krumpligombóc;*
- 1 b főtt vörös bab;
- 1 nagy szál sárgarépa;
- 1/2 b morzsolt kukorica;
- 1/2 b főtt csicseriborsó;
- 2 marok fodros kel;**
- 2 ek paradicsompüré;
- 1 nagy fej lila hagyma;
- 1 nagy gerezd fokhagyma;
- 1 tk pirospaprika;
- só, chili por ízlés szerint;
- víz.
Nem egy nagy dolog, a hagymát durvára vágom, a sárgarépás karikákra, a fokhagymát apró kockákra, néhány evőkanál vízen megfuttatom, hozzáadom a fokhagymást, sózom, mehet bele a chili, a paradicsompüré, kukorica, sárgarépa, felöntöm olyan 1-1,5 l vízzel, és lassan felforralom. Amikor a répa fogkemény, hozzáadom a babot, csicseriborsót, beletépkedem a fodroskelt, és hozzáadom a gombócokat. Lassú tűzőn nagyjából 10 perc alatt megfőnek. Aztán lehet tálalni.
* A receptet már megosztottam, de ezeket a gombócokat keményebbre készítettem - belement a két bögre liszt, plusz 2 evőkanál burgonya keményítő -, kimondottan levesbetétnek szántam, amik rengeteg folyadékot szívnak magukba.
** Bármilyen zöld megteszi, de ha például spenótot választotok, annak nem kell sok idő, elég a végén beletenni. Amint megfonnyad, kész is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése