2016. november 21., hétfő

Zöldséges fasírt, gombás köles és sütőtökös lepény - napi menü #9


Sikerült összeraknom még egy napi menüt. Nem állítom, hogy tökéletes hatékonysággal működöm, de azért rendszerint működöm.
Jóllehet nem étkezés, mégis szóba került, így szeretném elmondani, hogy természetesen nem csak eszem, iszom is.  Reggel példának okáért rögtön egy gyönyörű, majd félliteres bögre, langyos citromos vízzel kezdek, amire nagyjából egy óra múlva küldöm rá a turmixomat. Ezek következtében, hozzávetőleg 11-ig folyamatosan mosdóba járok - erre mondják, valamit valamiért. Ezután egy-két óráig nem iszom sokat, és csak ebéd után húzok bele újra.

2016. november 20., vasárnap

Sütőtök

Egy gyors tipp erejéig ugrottam ma be, mivel azt senkinek sem kell mondani, mennyire egészséges a sütőtök. Ahogy másfél-kéthavonta megfőzöm előre a hüvelyeseimet, úgy minden héten, ebben az időszakban megeszem egy sütőtököt. De nem feltétlen úgy, ahogyan szokás. Szóval nem vágom szeletekre és leheletvékonyan sózom, borsozom, locsolom meg olajjal. Mert fura mód ilyen módon elkészítve nem annyira kedvelem, de nagyjából mégis mindenhez ezt eszem.

Hozzávaló:
- 1 egész sütőtök.

2016. november 13., vasárnap

Mandulás kókusztej

Több magtej receptet osztottam már meg, de újabban ez a kedvencem. Nem tudok belőle eleget készíteni, elképesztően finom, nagyon egyszerű, de némileg más, mint a korábbi receptjeim. Technikailag nem nevezhető nyersnek, azonban az is igaz, főzést nem igényel. 

2016. november 7., hétfő

Gombás káposzta és tofus zöldségsaláta - napi menü #8

Újabb hét, újabb napi menü. Az elmúlt hetekben rájöttem arra, akármennyire is előkészítem a bejegyzést, megfőzök vasárnap, megírom, amit kell, a képek beszúrása és a szerkesztés akkor is estére marad, és amikor fél kilenc körül hazaérek, már nem feltétlen vagyok nagyon lelkes, de próbálkozom...