
Hozzávalók:
- 1 b mandula (150 gr);
- 1 b kesudió (140 gr);
- 1 b dió (115 gr);
- 1 b gm zabpehely (100 gr);
- 1 szál szárzeller;
- 1/2 b apró kockázott sárgarépa;
- 1/2 b piros pritamin paprika;
- 1 közepes vöröshagyma;
- 1 ek repceolaj;
- 4 ek darált lenmag + 12 ek víz;
- 1 tk köménymag;
- 2 tk só;
- bors ízlés szerint;
- 1 tk füstölt paprika;
- 2 ek tápióka keményítő
Azzal kezdek, hogy elkészítem a lenmagtojást, tehát a lenmagot összekevertem a vízzel. Majd a magféléket a zabpehellyel robotgépbe teszem, és összedarálom - az a lényeg, hogy maradjanak benne darabok is. A zöldségeket összekockázom, és az olajon az összes fűszerrel megpirítom - egy pici vizet lehet hozzá adni, hogy gyorsabban párolódjon, de a felhasználás előtt el kell főzni teljesen.
A darálékot egy tálba öntöm, hozzá adom a zöldségeket, tápióka keményítőt, a lenmag tojást és a vizet. Alaposan összedolgozom, majd zsírpapíros kenyérformába nyomkodtam. Egy nagyobb tepsibe ujjnyi vizet öntöttem, ebbe állítottam a tepsit, amit előmelegített sütőben, 200 fokon, 50-60 perc alatt megsütök.

Különben változtassatok a recepten kedvetek szerint, angolszász országokban telepakolják aszalt gyümölcsökkel is, érdemes lehet kipróbálni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése