
Hozzávalók:
a pácléhoz:
- 1 bögre a főzőléből;
- 2 tk balzsamecet;
- 1 tk folyékony füst*;
- 1 tk fokhagyma-granulátum;
- 1/2 tk himalája só;
- 2 pin-pong labda méretű hagyma;
- 2 tk tamari**;
a sütéshez:
- 1 tk repce olaj.
A főzőléhez:
- lehetőség szerint zöldségalaplé;
- 2 babérlevél;
- 1 tk mustármag;
- 1 tk fekete bors;
- 1 nagy fej hagyma;
- 2-3 gerezd fokhagyma.
A sárgarépákat megpucolom, és a végeit kicsit legömbölyítem, hogy jobban hasonlítson egy virslire. Ezután zöldségalaplevet készítek, amibe beleteszek egy szűrőt, és abba a hagymákat, borsot, babérlevelet, mustármagot, majd egy forralás után beleteszem a tisztított sárgarépákat és megfőzöm - ne legyen teljesen puha, ha a kés átmegy rajta, még ha roppan is, vegyétek ki.

Másnap kevés olajat öntök egy tapadás mentes serpenyőbe, beleteszem a "virsliket", és 1-2 evőkanállal a pácléből, majd megpirítom minden oldalát. Már ehető is, akár magában, akár feltétnek.
Rendben, elismerem, nem virsli, de nekem nagyon bejött, így most, hogy már megvannak a számomra tökéletes arányok - mert egy ideje kísérletezgetek vele -, készítem is a következő adagot.
* A füstölt szejtánnál kiderült, hogy nem mindenkinek elég füstölt a végeredmény, számomra ez így ideális, de nyugodtan növeljétek az adagot.
** Tamarit használok, mert ez a fajta gluténmentes, ráadásul koncentrátum is, használat előtt hígítani kell, de tökéletesen helyettesíthető 2-3 evőkanál hagyományos szójaszósszal vagy tamarival.
Tipp: Ha egy tűvel megszurkáljátok, vagy beirdaljátok a répákat, jobban átjárja a páclé is.
Tipp: Ha egy tűvel megszurkáljátok, vagy beirdaljátok a répákat, jobban átjárja a páclé is.
Imádom, hogy mindig ennyire aktuálisak a bejegyzéseid, nagyon szeretem a receptjeid és a tppjeid. (Én is elkezdtem a hűtőben tárolni előre áztatott magvakat, datolyát.) Nem olyan rég láttam egy videót Stöhr Grétával, amiben vegán sajtot készített C-vitamin hozzáadásával. Érdekelne, h próbáltad-e? Sajnos arányokat nem oszt meg, így csak az összetevőket tudtam kijegyzetelni a videóból: Kéksajt-szósz:
VálaszTörlés- selyemtofu
- veganéz
- tahini
- almaecet
- C-vitamin (aszkorbinsav)
- penészdarabkák: lefagyasztott majd felolvasztott, apróra vágott snidling
Szép estét! :-)
Köszönöm, Anna! :) Sokat jelentenek a visszajelzések, és bár mostanában nem vagyok túl aktív, igyekszem mindig valami aktuálisat, vagy számomra újdonságot hozni. :)
TörlésA tippek nagy részét vagy én is mástól láttam, vagy magam jöttem rá, mert már majdnem három éve vegán vagyok, és sok dolgot a saját káromon tanultam meg. Nem vagyok ötlet írigy, ;) Szerintem így tudunk stabil és sikeres vegán közönséget építeni. :)
Ez de jól hangzik! Nem próbáltam, de alkalomadtán meglesem, mert felkeltette az érdeklődésemet. Köszönöm! :)
De jó, remélem, majd látom bejegyzés formájában is megszületni a vegán kéksajtodat! :-)
TörlésHa jól sikerül, biztosan ;)
Törlés