
Hozzávalók:
- 1/4 b quinoa (olyan 4 ek);
- 3/4 b víz;
- zöldségek ( nálam most paradicsom, cukkini, kígyóuborka).
Kesukrémhez:
- 1/4 b kesudió;
- 2-3 ek víz;
- 1tk csípős dijoni mustár;
- 1 tk inaktív sörélesztő pehely;
- 1 tk inaktív sörélesztő pehely;
- 1 kk szezámmag;
- só, bors.
A quinoa keveréket (fehér, vörös és fekete, de tökéletes a sima fehérből is) átmosom, és a sóval megfőzöm. A zöldségeket apró kockára, a paradicsomot cikkekre vágom - nyersen használtam mindent, de természetesen át is lehet pirítani.
Az előre beáztatott kesut (más maggal is tökéletes) a hozzávalókkal együtt összeturmixolom épp csak annyi vízzel, amitől krémes lesz. A kihűlt rizsparéjt egy doboz közepére pakolom, köré szórom a zöldségféléket - minél több ízt használtok, annál jobb. Evés előtt összekeverem, ráöntöm a krémet, és ennyi az egész.
A kesut majonézként is ízesíthetitek, a krém és a zöldségek variációjának is csak a fantázia szabhat határt. Érdemes kísérletezgetni. Laktató, finom és egészséges.
A quinoa keveréket (fehér, vörös és fekete, de tökéletes a sima fehérből is) átmosom, és a sóval megfőzöm. A zöldségeket apró kockára, a paradicsomot cikkekre vágom - nyersen használtam mindent, de természetesen át is lehet pirítani.

A kesut majonézként is ízesíthetitek, a krém és a zöldségek variációjának is csak a fantázia szabhat határt. Érdemes kísérletezgetni. Laktató, finom és egészséges.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése