A tofu méltánytalanul elhanyagolt és félt élelmiszer, pedig ha valaki nem allergiás a szójára, egy rendkívül egészséges és sokszínű alapanyagot hagy ki. Fontos megjegyezni, hogy Magyarországon jelenleg sem engedélyezett a génkezelt termékek emberi fogyasztásra szánt forgalmazása. Sütés közben nagyon kellemes, fűszeres túró illat terjed a lakásban, és tapasztalatom szerint olyan kaja ez, amit a húsevő ismerőseim is szívesen elkóstolgatnak. Legalábbis addig, amíg van a tálban.
Hozzávalók:
- 300 g chilis tofu;
- 200 g natúr tofu;
- 1 fej hagyma;
- 1 tk fokhagyma granulátum;
- 1/2 tk só;
- 1/4 tk chili;
- 1/2 tk kömény;
A burgonyát megpucolom, és a tofuval együtt kockákra vágom, az összes hozzávalóval együtt robotgépbe teszem és összedarabolom - ha nincs robotgépetek, reszeljétek le a krumplit és törjétek szét a tofut. Púpos evőkanálnyi masszát teszek a tenyerembe, gombócokat formálók belőle, és sütőpapíros tepsire rakom őket. Előmelegített, 200 fokos sütőben addig pirítom (35-45 perc), amíg aranybarna lesz minden oldalon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése