2013. december 19., csütörtök

Vegán "csirkecomb"


Az eredeti recept zöldséges nyalókának említi, de én valami egészen másra asszociáltam. Viszont egyértelmű volt, hogy ki kell próbálnom.

Hozzávalók:
- 3 nagy burgonya;
- 4-5 szelet vegán, teljeskörűségű kenyér;
- 1 kisebb sárgarépa  a töltelékbe, és még egy a szárnak;
- 2-3 ek inaktív sörélesztő pehely;
- 1 kisebb lilahagyma;
- 1 gerezd fokhagyma;
- 1 kk őrölt koriander levél;
- 2 kk garam masala;
- 1 kk kurkuma;
- 1 kk pirospaprika;
- só, bors;
- olaj a sütéshez. 

A burgonyákat gőzön megpárolom - szerintem lehetne főzni is, bár akkor vizesebb -, a kenyeret egy nagyobb tálba tördelem, néhány kanál vízzel meglocsolom, majd a burgonyával összetöröm, hozzá adom az apróra vágott hagymát, fokhagymát, sárgarépát és a fűszereket, majd a kezemmel, mint a fasírtok esetében, jól összedolgozom.
A keverékből gombócokat formálok, és az előre csíkokra vágott sárgarépát pálcákból beszúrok egyet. Újra átformálom, hogy szorosan illeszkedjen, és forró olajban egy kis gombócot kisütök. Ha nem esik szét, mehet bele 1-2 "comb", amiket aranybarnára sütök.

Az eredeti recept szerint bele lehet forgatni csicseriborsó liszt és víz keverékébe, mint egy bundát, de ha lágy a massza 1-2 ek étkezési keményítő vagy teljeskörűségű zsemlemorzsa is jó szolgálatot tehet.
Sóval pirított füstölt tofuval és jégsaláta - avokádó - mungóbabcsíra salátával ettem. Nagyon finom lett, bekerült az állandó repertoárba, még akkor is, ha krumplit viszonylag ritkán eszem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...