Úgy döntöttem, nem veszek kész felvágottakat, virslit vagy kolbászt szilveszterre, inkább magam készítem - rengeteg hasonló receptet találtok a neten. Bár bevallom, a technikán van még mit javítani, az íze elképesztően jó lett, ezért megosztom, hátha nektek jobban sikerül. És ezzel a recepttel kívánok mindenkinek nagyon boldog, kiegyensúlyozott, vegán finomságokban gazdag 2017-et!
Hozzávalók:
- 3 b főtt lencse;
- 1 b gm zabpehely;
- 1 közepes hagyma;
- 2 nagy gerezd fokhagyma;
- 10 dkg gomba;
- 1 b fehér rizsliszt;
- 1 tk só;
- 2 tk füstölt paprika;
- 1/2 tk bors;
- kb. 1/4 tk őrölt kömény;
- kb. 1/2 tk chili pehely;
- olaj a sütéshez.
A zabpelyhet robotgébben ledaráltam, majd hozzá adtam a lencsét, hagymákat, gombát és a fűszereket, amikor mindet jól összedolgoztam, nem maradt semmi darabos, akkor lassan beleöntöttem a rizslisztet, és azzal is jól eldolgoztam. Félretettem egy fél órára pihenni.
Tipp: A massza elég egynemű, pépes és enyhén rágós csak főzve - sütve pont kellemes lesz - , ezért pl. némi főtt barna rizzsel kolbászállagúbbá lehet tenni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése