A vacsora főfogásának töltött burgonyát készítettem, csilis tofuval és salátával. Egyszerű fogás, bár kicsit időigényes, de az arcok alapján azt mondom, megéri a befektetett energiát. Főleg, hogy tényleges munkát nem sokat igényel. Ha leszámítom a sütési időt, fél óra az egész, és ez nem vicc!
Hozzávalók a burgonyához:
- 8 nagyobb burgonya;
- 1 tk repceolaj;
- 2 szál újhagyma;
- 2 ek sajtkrém innen;
- só, bors.
A tetejére:
- 2 ek vegán zsemlemorzsa;
- 2 ek inaktív sörélesztő;
- só, bors, pirospaprika.
A tofuhoz:
- 2 csomag füstölt tofu;
- 1 ek repceolaj;
- só, csili.
A salátához:
- 1 nagy jégsaláta;
- 10-15 dkg paradicsom;
- 3-4 ek áfonya;
- 1 nagy narancs;
- 1 tk repceolaj;
- só, bors.
A hozzávalók leírása tovább tartott, mint az elkészítés. A burgonyákat héjastól alaposan megmosom, egy villával megszurkálom, és alufóliába tekerve megsütöm.
Amikor elkészülnek - mérettől függően 45-70 perc - félbevágom és kikaparom a közepét, úgy hogy maradjon krumpli a héjon minden oldalról. A burgonya belét egy tálba teszem, hozzáadom az apróra vágott hagymát, a sajtot, tejfölt, olajat és minden fűszert. Alaposan összekeverem, megkóstolom, ha szükséges, ízesítem. Visszakanalazom a krumplikba, és a tetejét megszórom a sörélesztős, fűszeres zsemlemorzsával, majd a forró sütőben megpirítom.
A salátát összetépkedem, megszórom áfonyával - paradicsomot most külön tálaltam, mert nem mindenki szerette, de hozzá lehet adni azt is -, és elkészítem a salátaöntetet. Kifacsarom a narancsot, hozzáadom az olajat, egy csipet sót, egy csipet borsot, összekeverem, és mehet a salátára, amit alaposan összeforgatok.
A krumpli még pirul, tehát egyszer-egy centis kockákra vágom a tofut, olajat öntök az edénybe, amikor felforrósodik, ráteszem tofut, sózom és megszórom csilipehellyel. Aranybarnára pirítom, aztán lehet enni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése