2016. december 31., szombat

Lencsekolbász és hamburger

Úgy döntöttem, nem veszek kész felvágottakat, virslit vagy kolbászt szilveszterre, inkább magam készítem - rengeteg hasonló receptet találtok a neten. Bár bevallom, a technikán van még mit javítani, az íze elképesztően jó lett, ezért megosztom, hátha nektek jobban sikerül. És ezzel a recepttel kívánok mindenkinek nagyon boldog, kiegyensúlyozott, vegán finomságokban gazdag 2017-et!

2016. december 18., vasárnap

Raffaello kocka - Ünnepi készülődés

A recept szerint karamella lett volna, de mivel két összetevőt is kicseréltem az eredeti háromból, inkább raffaello krémre hasonlít. Nem panaszkodom, mert igaz, nem zsírmentes, sem nem kalória szegény, ellenben rendkívül finom. A karácsonyi készülődés jegyében egyszer-egyszer szerintem belefér, ráadásul ehető ajándéknak is tökéletes. Jóllehet nem a legolcsóbb recept -  az eredeti, amit belinkelek alulra, mogyoróból készül - , de szinte mindent magam készítek hozzá, és szerintem határozottan megéri. Már kétszer készítettem el ugyanígy, és sikere volt. 

Hozzávalók:
- 1 b kókuszvaj;
- 3/4 b kesudió-vaj;
- 1-1 ek eritrit és kókuszcukor;
- 1/2 kk vanília aroma.

2016. december 11., vasárnap

Magfasírt - Ünnepi készülődés

Hasonló recepteket ezer helyen olvastam, és mivel közeledik az első gluténmentes karácsonyom - tehát a barbecue szejtán és más hasonló, szuper receptek szóba sem jöhetnek -, gondoltam, összehozom a saját változatomat. Íme az eredmény!

Hozzávalók:
- 1 b mandula (150 gr); 
- 1 b kesudió (140 gr);
- 1 b dió (115 gr);
- 1 b gm zabpehely (100 gr);
- 1 szál szárzeller;
- 1/2 b apró kockázott sárgarépa;
- 1/2 b piros pritamin paprika; 
- 1 közepes vöröshagyma;
- 1 ek repceolaj;
- 4 ek darált lenmag + 12 ek víz;
- 1 tk köménymag;
- 2 tk só;
- bors ízlés szerint;
- 1 tk füstölt paprika;
- 2 ek tápióka keményítő
- 1/2 bögre víz.